Skal LEI-koder fornys?

Det globale LEI-system blev etableret for at få en mere transparent og nøjagtig identifikation af juridiske enheder, som har aktiviteter inden for det nuværende finansielle system. For at disse data skal forblive relevante og opdaterede, skal LEI-koderne fornys årligt. Når din frist er overskredet, bliver registreringen noteret som lapsed (udgået), og du vil ikke kunne foretage handler, før nummeret er fornyet.


Hvor længe er en LEI gyldig?

For at opretholde pålidelige data i høj kvalitet, skal LEI-koden fornys hvert år. LEI-fornyelsen opdaterer de registreringsdata, der relaterer til en juridisk enhed i GLEIF-databasen. Dette skal gøres hos en udvalgt serviceleverandør eller LOU et år efter den oprindelige registrering.

Hvis du for øjeblikket har en LEI-kode, men er usikker på udløbsdatoen, kan du finde den i LEI Registers database. Hvis fristen udløber, bliver din LEI inaktiv, indtil den fornys manuelt. Husk, at din juridiske enhed kun har én LEI-kode (en kombination af 20 bogstaver og tal), hvilket betyder, at du ikke kan registrere et nyt nummer, men kun forny et eksisterende.


Hvad sker der, hvis jeg ikke fornyr min LEI?

Straks efter at fristen er overskredet, vil din LEI blive inaktiv, og registreringen vil blive noteret som lapsed (udgået). Dette kan medføre meget besvær, eftersom du ikke kan deltage på de finansielle markeder eller foretage handler, før din LEI er fornyet.


Hvordan fornyr jeg en LEI-kode?

Fornyelse af LEI-koder er enkel:

  1. Angiv dit LEI-kode eller navnet på virksomheden i ansøgningsformularen.
  2. Formularen bliver automatisk udfyldt med de aktuelle data fra GLEIF-databasen (Du vil kunne ændre data, hvis data er blevet ændret i løbet af året).
  3. Indsend ansøgningsformularen for LEI-fornyelse.
  4. Vi klarer fornyelsen.

Hvordan overfører jeg mit LEI-kode?

LEI kan overføres for at sikre, at kunderne kan foretage de valg, der passer dem bedst. Som den hurtigste serviceleverandør med markedets laveste priser, får vi mange kunder, som ønsker at overføre deres LEI til os, hvilket er årsagen til, at vi er vokset til at være en af de største LEI-leverandører i verden.

LEI-koden ændres ikke under overførslen. Alle LEI-koder er gyldige i alle retskredse, og leverandører af investeringsydelser vil ikke kunne gøre forskel på LEI-koder efter LEI-udsteder/LOU.


Flerårige fornyelser

Hos LEI Register ved vi, at det kan være besværligt at skulle forny sin LEI manuelt hvert år. For at gøre det nemmere tilbyder vi også flerårige fornyelser, som gør, at du kan fokusere på din virksomhed. Så ud over en etårig registreringsperiode kan du også vælge 3 eller 5 år.

Ikke bare er det mere omkostningseffektivt, men vi påtager os også ansvaret for at forny data i din LEI-registrering sømløst ved hjælp af et virksomhedsregister.


Nøglepunkter

  • For at holde LEI-databasen nøjagtig skal din LEI fornys hvert år.
  • Det kan give store problemer, hvis du glemmer at forny din LEI, da dine handler kan blokeres.
  • LEI-koder kan overføres, hvilket betyder, at du kan ændre din serviceleverandør når som helst.
  • LEI-fornyelsen er enkel. Du skal bekræfte dine oplysninger og indsende ansøgningsformularen.
  • LEI Register har udviklet flerårige fornyelser, hvilket betyder, at vi påtager os ansvaret for at forny dine LEI-data i den valgte periode.

Få din LEI i dag

240 kr. /år

Gennemfør vores ansøgningsproces på få minutter.

Ansøg her