Hvorfor kræves der en LEI-kode?

Et Legal Entity Identifier (LEI)-nummer eller kode kræves for at sikre bedre transparens på de finansielle markeder. Initiativet blev taget efter finanskrisen i 2008, hvor man håbede, at man i fremtidig kunne undgå et økonomisk chok af denne størrelse. LEI-koden er nu essentielt for juridiske enheder, som opererer i dagens finansielle system. En virksomheds LEI-data indeholder offentlige oplysninger, som er tilgængelige via en global database.

Hvorfor blev LEI etableret?

Det globale LEI-system (GLEIS) blev udviklet af G20-landene i 2011 som svar på den globale finanskrise i 2008. Det stod klart, at der var behov for et mere transparent finansielt system.

Legal Entity Identifier (LEI) er et unikt nummer, også kaldet en kode, som gør, at man kan identificere enhver organisation eller juridisk enhed i en verdensomspændende database. En LEI-kode er en kombination af 20 bogstaver og tal.

Lige som vi som borgere har et personnummer, skal din virksomhed nu også have et globalt id-nummer.


Hvad er formålet med LEI?

Formålet med LEI er derfor ganske enkelt: Det hjælper dig med at genkende juridiske enheder gratis i en database, der kan tilgås globalt. Det fører til mere sikkerhed ved internationale transaktioner, genveje til kundekendskabsprocesser og øget gennemsigtighed i det globale finansielle system.

En virksomheds LEI-data indeholder offentlige data som dens navn, adresse, hvor den er registreret, og hvorvidt den er en filial eller ejes af et andet moderselskab. Du kan tilgå databasen ved brug af LEI Registers søgeværktøj.


Hvad sker der, hvis jeg ikke fornyr min LEI?

LEI er en ISO-standard, og kræves hovedsageligt for juridiske enheder, som udfører finansielle transaktioner, eller som opererer inden for dagens finansielle system, særlig i USA, Storbritannien eller EU.

Udsagnet “Ingen LEI, ingen handel” taler for sig selv. Uden en LEI-kode vil dine handler blive blokeret.

For øjeblikket omfatter de juridiske enheder, som helt sikker kræver en LEI, finansielle institutioner som fondsmæglere, banker, investerings- og forsikringsselskaber samt kreditvirksomheder. For øjeblikket skal privatpersoner ikke have en LEI.

Når du har en LEI, er du sikker på, at din virksomhed overholder de 184 internationale bestemmelser, som verden over kræver en LEI, hvilket i sig selv vil gøre det lettere at blive kunde hos finansielle institutioner.

Find flere oplysninger, om hvem der skal have en LEI her.


Hvordan får man en LEI? 

Efter at konceptet fra G20 stod klart, udnævnte Financial Stability Board (FSB) en stiftelse, Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF), til at føre tilsyn med det. Stiftelsen udsteder ikke numrene, men overlader dette til et netværk af offentlige og private virksomheder, der fungerer som lokale driftsenheder (LOU’er). I øvrigt skal du kontakte en LEI-registreringsagent for at få en LEI-kode.

Vores rolle er at forsyne dig med oplysninger om LEI’er, behandle data og administrere kommunikation mellem LOU’er og juridiske enheder. Vi forstår værdien af din tid, og har lagt et stort arbejde i at blive den hurtigste LEI-serviceleverandør.


Nøglepunkter

  • identifikation for alle enheder, som udfører verdensomspændende finansielle transaktioner.
  • Der er behov for en LEI-kode, som kan fås via en officiel LEI-registreringsagent.
  • Den offentlige LEI-database er gratis og leverer verificerede oplysninger om dine modparter.
  • “Ingen LEI, ingen handel.”

Få din LEI i dag

240 kr. /år

Gennemfør vores ansøgningsproces på få minutter.

Ansøg her