Hvor lang tid tager det at få en LEI-kode?

Alt afhængigt af, hvor hurtige de enkelte virksomhedsregistre fungerer, og om verifikationen kan automatiseret, kan det tage mellem et par minutter og op til 24 timer for, at LEI-koden kan udstedes.

Registreringen af et Legal Entity Identifier (LEI)-nummer er generelt forholdsvis enkel, men bekræftelse af data kan afhænge af mange forskellige forhold. Når din ansøgning om en LEI-kode er indsendt, vil din valgte LEI-serviceleverandør skulle bekræfte oplysningerne i forbindelse med en kvalitetskontrol. Der anvendes et lokalt virksomhedsregister til dette formål.


Håndtering af LEI-koder

Hvis din virksomhed for eksempel er registreret i Danmark, vil de angivne oplysninger (virksomhedsnavn, hjemsted, autoriseret repræsentant og CVR-nummer) blive dobbelttjekket hos de lokale myndigheder, hvilket i Danmark er CVR.

Det er meget forskelligt, hvor let adgangen til disse lokale virksomhedsregistre er i forhold til bekræftelse og verificering af data. I mange lande, f.eks. i Europa og Danmark, er det muligt at få øjeblikkelig adgang til oplysningerne i registret, hvorfor LEI-koden kan håndteres i løbet af få timer, måske endda få minutter.

Et andet eksempel er de Britiske Jomfruøerne, hvor det lokale register skal kontaktes for at bekræfte, at oplysningerne er korrekte. Som du måske kan gætte dig til, er dette system ikke lige så effektivt på grund af tidsforskelle, antal medarbejdere og begrænsede åbningstider. Derfor vil vi i områder som Jomfruøerne prøve at optimere processen så meget som muligt ved at anmode om ekstra dokumenter, som f.eks. en erhvervslicens eller et certifikat for erhvervsmæssig virksomhed.


Hvordan får man en LEI-kode hurtigere?

Der er et par ting, du kan have med i overvejelserne, hvis du har brug for at få din LEI-kode håndteret hurtigere. Først og fremmest bør du vælge en tjenesteudbyder, der prioriterer at optimere registreringsprocessen, og som er kendt for at være hurtig.

LEI Register er kendt for at være den hurtigste og billigste LEI-serviceleverandør i verden. Det betyder bl.a., at vi ikke blot har gjort det let at bekræfte data, så vi på rekordtid kan verificere data, men også at vi arbejder 7 dage om ugen.


Få din LEI-kode hurtigere

  • Vælg Fast-track-service, så prioriterer vi din ansøgning. Du skal være opmærksom på, at berettigelse til Fast-track-service fremgår under udtjekningen. Denne service er kun tilgængelig for virksomheder, der er registreret i CVR uden ejeroplysninger (niveau 2).
  • Sørg for, at du har enhedens juridiske dokumenter klar, da serviceleverandøren kan bede om disse dokumenter med henblik på datakontrol.
  • Mange LEI-serviceleverandører arbejder ikke i weekenden, så hvis du ansøger i weekenden, kan du forvente forsinkelser, medmindre du vælger en udbyder, som netop arbejder alle ugens dage.
  • LEI-koder søges på vegne af den autoriserede repræsentant, så forbered dig på at skulle vedlægge en fuldmagt.
  • Sidst, men ikke mindst, bør du forsøge at være til rådighed i tilfælde af, at serviceleverandøren har brug for yderligere oplysninger.

Opdatering af LEI-databasen

Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) er en organisation, der håndterer et netværk af serviceleverandører for LEI-koder. Deres ansvar er at sikre kvaliteten på alle LEI-data, samt at tjenesten og databasen er åben og tilgængelig for enhver. Efter registrering af LEI-koden vil den fremgå af GLEIF-databasen inden for 24 timer, eller så snart GLEIF opdaterer sin database. Bankernes databaser er forbundet med GLEIF, så din LEI-kode kan teknisk set ikke bruges, før databasen er blevet opdateret. Hvis det haster med at afslutte en transaktion, anbefaler vi, at du kontakter din bank med bekræftelsen for din LEI-udstedelse, da den ofte kan gælde som bevis.

Få din LEI i dag

240 kr. /år

Gennemfør vores ansøgningsproces på få minutter.

Ansøg her