Hvad er en LEI-overførsel?

En LEI-overførsel er processen med at overføre din LEI-kode fra en serviceleverandør til en anden. Under processen med at skifte til en anden serviceleverandør, vil din LEI-kode ikke ændre sig. Det er en back-end proces, der ikke er synlig for slutkunder. LEI’er kan overføres til en bedre og billigere serviceleverandør til enhver tid.

Hvorfor kan LEI overføres?

Det globale LEI-system er designet til at stimulere konkurrence mellem LEI-udstedere og registratorer til fordel for de juridiske enheder, der ønsker en LEI. Det primære element, der driver denne konkurrence, er prisen for at opnå og vedligeholde en LEI. Dette forklarer også de store prisforskelle du kan se på tværs af forskellige lokale driftsenheder (LOU) og registreringsagenter (RA).

En enhed, der kræver en LEI-kode, kan frit vælge, hvilken RA eller LOU den ønsker at samarbejde med. Du behøver ikke bruge en LEI-udsteder fra dit eget land, da LEI-koder er standardiserede og ikke kan differentieres baseret på udstederen.

Da du frit kan vælge din LEI-registreringspartner, er det også kun fair, at du kan skifte dem ud. LEI kan overføres mellem forskellige serviceudbydere uden begrænsninger.

Det er vigtigt at bemærke, at under overførslen vil hverken din LEI-kode eller data forbundet med denne blive ændret. Det er en back-end proces, der ikke er synlig for slutkunder.

 


Hvornår kan en LEI overføres?

LEI kan overføres til enhver tid, men i de fleste tilfælde udføres overførselsprocessen, når den årlige fornyelse nærmer sig.

 


Hvordan overfører du en LEI?

  1. Ansøgning – Overførslen af en LEI-kode starter, når du ansøger om en fornyelse eller overførsel hos din seneste LEI-tjenesteudbyder.
  2. Bekræftelse fra kunden – Registreringsagenten har pligt til at bede dig om en underskrevet fuldmagt, der bekræfter dit ønske om at overføre LEI-koden.
  3. Kommunikation mellem LOU’er – Din nye LOU informerer din oprindelige LOU om, at du ønsker at lave en overførsel. Din oprindelige LOU har herefter tre dage til at kontakte dig, prøve at få dig til at ændre mening eller bekræfte dit ønske om en overførsel. Hvis der ikke er nogen indsigelser fra den oprindelige LOU efter tre dage, frigives LEI-koden til den nye LOU.
  4. LEI overføres – Dit LEI overføres til den nye LOU’s administration og fornys, hvis der er behov for det.
     

Hvor lang tid tager en LEI-overførsel?

Da der er flere partier involveret i overførslen, tager den typisk op til 7 dage. Men du kan fremme processen ved at kontakte din originale LOU og bekræfte dit ønske om en overførsel, før de tre dage er gået.

 


Overfør din LEI til LEI Register

Vi er blevet førende på markedet ved at tilbyde de laveste priser og have kundetilfredshed som højeste prioritet. Derfor har vi nye overførsler dagligt og lægger meget arbejde i at gøre overførslen af LEI-koder til LEI Register så enkel som muligt.

Uanset om du ønsker at overføre i god tid inden den kommende fornyelse, eller om din LEI-kode er ved at udløbe, så besøg vores hjemmeside om fornyelse af LEI.

Vælg “LEI-overførsel” og indsæt din eksisterende LEI eller firmanavn i søgefeltet.

Her viser vi dine nuværende LEI-data og spørger, om du kun vil overføre eller overføre og forny din LEI.

En overførsel til LEI Register vil ikke blot spare dig penge, men med vores flerårige fornyelser vil du også kunne give os ansvaret for at forny dit LEI før den årlige deadline.

Så løber du ikke ind i problemer, som f.eks. en blokeret overførsel på grund af en udløbet LEI-kode.

Når du fornyer dit LEI hos os, kan du vælge mellem en 1-årig, 3-årig og 5-årig periode.

 

Få din LEI i dag

240 kr. /år

Gennemfør vores ansøgningsproces på få minutter.

Ansøg her