Vedtagelse af LEI i betalingsmeddelelser fra Payments Market Practice Group (PMPG)

Vedtagelse af LEI i betalingsmeddelelser fra Payments Market Practice Group (PMPG)

I september blev SWIFT nedsat Payments Market Practice Group eller PMPG for at samle betalingsbranchen og definere markedets bedste praksis. De offentliggjorde et dokument om vedtagelse af LEI i september 2019, og vi har besluttet at bringe et kort resumé af hovedpunkterne i dette indlæg.

Aktuel status for LEI og betalinger

Det regulerende samfund ser værdien af LEI og tager nu skridtet til at overveje eller kræve brugen af en LEI i betalingsbranchen.

Bank of England bemyndiger for eksempel brugen af LEI til betalinger i november 2018. I oktober 2018 kræver Bank Negara Malaysia og Financial Market Committee LEI’er for at åbne RENTAS-adskilte konti.

Fordele ved identifikatorer for juridisk enhed

 • Bekræftet autoritativ information om alle parter, der er involveret i en transaktion.
 • Problemfri data valideringsbestræbelser i betalingslivscyklussen.
 • Opret effektivitet i transaktionskæder, reducer omkostninger gennem interoperabilitet.
 • Forbedre operationelle processer ved at forenkle risikostyring.
 • Strømline onboarding og kend din kunde (KDK).
 • Fjern dobbeltarbejde af processer, så fuld kunde due diligence (KDD) ikke gentages, og KDK- og Anti-hvidvaskning af penge er mere pålidelige.
 • Reducer adgangsbarrierer til identifikation af juridisk enhed.
 • Giv indsigt til hvem der ejer hvem i en virksomhedsstruktur.
 • Hjælp virksomheder med at bekæmpe svig og økonomisk kriminalitet.
 • Letter informationsdeling med tilsvarende banktjenester ved hjælp af et standardiseret format.

Når identifikatorer for juridisk enhed er fuldt ud vedtaget, har de potentialet til at innovere betalinger på tre måder.

 1. Større hastighed – simpel brug af en 20-cifret kode.
 2. Bedre analyse til understøttelse af compliance og forretningsinformation – effektiv tværbinding og konsolidering af en lang række datasæt.
 3. Støtte til den digitale økonomi – LEI i digitale certifikater

Udfordringer til vedtagelse

Systemændringer

Det er dyrt og vanskeligt at ændre betalingsformater for at rumme nye felter, og hvorfor skulle systemet ændres, når det allerede er bygget til Business Identifier-koder eller BIC-numre? I betragtning af at BIC og LEI er forskellige, har betalingsmeddelelser faktisk et behov for begge identifikatorer.

SWIFT og GLEIF understøtter allerede dette krav via en certificeret BIC-to-LEI-kortlægningstjeneste.

Omkostninger og indsats for at få LEI

Lige nu er organisationer nødt til at få deres egne LEI’er, og omkostningerne for dem er cirka 220USD for første gangs registrering og 68USD til årlig fornyelse. Forudsat at virksomheden er registreret og giver alle de rigtige oplysninger, kan en LEI modtages samme dag som bestilling. Ellers kan det tage op til flere dage.

LEI Vedtagelse

Mens LEI endnu ikke har fået mandat til at identificere parter i betalinger, anbefales det, at virksomheder overvejer en mere strategisk vedtagelse af LEI som en del af ISO 20022-migreringen, fordi det har potentialet til at levere grundlæggende ændringer i finansmarkedets operationer.

ISO20022 migration

Organisationer er forpligtet til at gennemgå data, og hvor det er muligt tilføje LEI’er. De anbefales også at tilpasse forretningsprocesser for at sikre, at LEI’er registreres hver gang en ny modpart eller kundekartotek bliver oprettet.

Regulator role

Den offentlige og private sektor bør samarbejde for at fremme, uddanne og skabe opmærksomhed omkring LEI’er.

Resumé

”PMPG mener nu, at det er det rette tidspunkt for betalingsindustrien at begynde sin vedtagelse af LEI. Sammen med de andre ændringer, der sker omkring LEI for at gøre det billigere og lettere at få, giver migrationen til ISO 20022 den rigtige mulighed for industrien til at gå over til at tilføje LEI til betalingsmeddelelser, infrastrukturer og processer på en billig og effektiv måde .”